Συνταγές
Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε – χοιρινό με μέλι και βαλσάμικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 κιλο Κρέας σε κύβους απο λαιμό
1 καρότο μεσαίο τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 κρεμμύδι,1 πράσο, 1 κουτί καλαμπόκι
1σκ.σκόρδο
1κ.σούπας μέλι
2 κ.σούπας κρεμα βαλσάμικου
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε λίγο το κρέας αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας,το πράσο, ρίχνουμε περασμένο απο το τρίφτη το καρότο, το κολοκυθάκι κόβουμε σε λεπτές λωρίδες την πιπεριά,και ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε και το σκορδάκι μας. Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί για 10 λεπτά ρίχνουμε το βαλσάμικο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι μας και εάν χρειαστεί λίγο νερό.
Ρίχνουμε επιπλέον το θυμάρι και λίγο αλατάκι και πιπεράκι ακόμα αν δείτε ότι χρειάζεται.
Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά και μετά σερβίρουμε με ρύζι η τηγανιτές πατάτες
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Ζουμερό Ψητό χοιρινό με σκόρδο και δεντρολίβανο
Υλικά
- 1/4 φλ ελαιόλαδο συν 2 κ.σ.
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα), χοντροκομμένο (1/2 φλ)
- 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το 1/4 φλ ελαιόλαδο με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τρίβουμε το μείγμα πάνω στο κρέας.
Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Αφήνουμε το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφαιρούμε όση μαρινάδα υπάρχει.
Σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Το βάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos