Συνταγές
Ζωγραφιά το μηλοκέικ – γευστικότατο και καλοφτιαγμένο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
170γρ βούτυρο αγελάδος
170γρ ζάχαρη μαύρη
3 αυγά
270γρ φαρινα
1 1/2 κουταλακι γλυκού κανέλα
Μήλα 2-3
Επαλειψη μαρμελαδα
Εκτέλεση
Χτυπαμε στο μιξερ βουτυρο με ζαχαρη ν ασπρισει. Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγα την φαρινα κανέλα .
Στρωνουμε λαδοκολλα σε αποσπλωμενη φορμα κ ριχνουμε το μιγμα.
Προσθετουμε και τα μήλα απαλα πανω στη ζύμη. Ψήνουμε στους 170 κι οταν ειναι ετοιμο αλειφουμε οσο ειναι ζεστο την μαρμελάδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Ζουμερό Κέικ με φράουλες
Η Συνταγή είναι της κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή”
ΥΛΙΚΑ
Μπωλ: 230 γρ αλεύρι γοχ + 2μιση κγ μπεηκιν παουντερ + 1/3κγ αλάτι
Μίξερ: 160ml ηλιέλαιο + 180γρ ζάχαρη, κτύπημα για 5΄, + 3 αβγά + 1 κεσεδάκι γιαούρτι + ξύσμα από 2 λεμόνια + 2 βανίλιες, ανακατεύω, αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο και καλυμμένο με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ.
Βάζω πάνω στο μείγμα 12 φραουλίτσες
Απο πάνω τους ρίχνω ένα ψιχουλιαστό μέιγμα από : 50γρ αλεύρι γοχ + 50γρ νιφάδες βρώμης + 50γρ καστανή ζάχαρη + μια πρέζα αλάτι + 40ml ηλιέλαιο.
Ψήνω 180oC αερόθερμο για 60΄ – αφού το βγάλω περιμένω 10΄και το ξεφορμάρω.
Η Συνταγή είναι της κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή”