Συνταγές
Το πιο αφράτο κέικ καρότου με ανάλαφρη κρέμα τυριού.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Marina Siat – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
3 πολύ μεγάλα καρότα στον τρίφτη
Λίγο κανέλλα, λίγο γαρύφαλλο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
Λίγο καρύδι ψιλοτριμμένο
2 κούπες φαρίνα
Εκτέλεση
Χτύπησα στην αρχή αυγά με ζάχαρη για 5 λεπτά και μετά τα υπόλοιπα με την σειρά που τα γράφω. Έψησα 30 λεπτά με αντίσταση στους 180 βαθμούς από κάτω και αλλα 25 λεπτά με πάνω- κάτω αντίσταση.
Κρέμα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία τυρί κρέμα
3-4 κτσ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αφού κρυώσει το κέικ το έκοψα στα τρία και έβαλα κρέμα και ενδιάμεσα και πάνω .
Από πάνω έβαλα λίγο από τα τρίμματα του κέικ που το έκοψα.
Η συνταγή είναι από Marina Siat – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ζουμερό κέικ καρότου με λευκή σοκολάτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
2,5 κούπες Φαριναπ
2 κούπες καρότο τριμμένο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ηλιελαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κτγ. κανέλα, (κοφτά)
1/2 κτγ. αλάτι
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά στον αέρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε, αν το μαχαίρι βγεί χωρίς υπολείμματα ζύμης τότε το κεικ μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο στη φόρμα να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Για την σοκολάτα, βάζουμε την λευκή κουβερτούρα με 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο σε ενα κατσαρολάκι, τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν, γαρνίρουμε το κέικ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”