Κρεας
Ζουμερό, αργομαγειρεμένο κατσικάκι στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας
Yλικα 1½ κιλό κατσικάκι σπάλα μπούτι ή χεράκι 10 μεγάλες πατάτες 3/4 της κούαπς ελαιόλαδο χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 2 κλαδάκια θρούμπι 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο 3 κουταλάκια του γλυκού γμουστάρδα 3 σκ.ελίδες σκόρδο 1 κούπα νερό 50 ml λευκό κρασί αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε το φούρνο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Yλικα
- 1½ κιλό κατσικάκι σπάλα μπούτι ή χεράκι
- 10 μεγάλες πατάτες
- 3/4 της κούαπς ελαιόλαδο
- χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κλαδάκια θρούμπι
- 1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 3 κουταλάκια του γλυκού γμουστάρδα
- 3 σκ.ελίδες σκόρδο
- 1 κούπα νερό
- 50 ml λευκό κρασί
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα.
- Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού και αλατοπιπερώνουμε Τοποθετούμε το κρέας επάνω από τις πατάτες.
- Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό των λεμονιών, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και λίγο ακόμη αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ανακατεύουμε με το νερό και το κρασί και περιχύνουμε μ’ αυτό τις πατάτες με το κατσικάκι. Πασπαλίζουμε με το θρούμπι και το δεντρολίβανο.
- Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι η αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C.
- Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα η το ταψί, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.
All rights reserved by Foods and Superfoods