Συνταγές
Νόστιμοτατο πιάτο – σουτζουκάκια σμυρνέικα με ρύζι μπασμάτι – μπουκιά και συχώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
600 γρ. κιμά ανάμικτο
4 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μουλτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
Κανέλα προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά
Σάλτσα ντομάτας
3-4 ντομάτες τριμμένες λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πάπρικα κίμινο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους… ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί…στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μια κ.σ. πελτέ ντομάτας και αφήνουμε να βράσει
Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι…. όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα…. περίπου 20-30 λεπτά
Βράζουμε το ρυζάκι με αναλογία 2 νερό 1 ρύζι και λίγο αλάτι για 10 λεπτά, και σερβίρουμε..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
ΖΟΥΜΕΡΟΙ, ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΟΥ ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙ)
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους κεφτέδες :
1κιλο κιμά αναμικτο, τρεις φέτες ψωμιού μουλιασμενες και στιμμενες, δυο αυγά, ένα κρεμμύδι τριμμένο, δυο σκελίδες σκόρδο λιωμενες, μαϊντανός ψιλοκομμένος, ρίγανη, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λίγο ξύδι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Πλάθουμε κεφτέδες μεγάλους και τους ροδιζουμε στο γκριλ
Για την σάλτσα :
σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ένα σφηνάκι λευκό κρασί, μια κουταλιά πελτε, δυο μικρές ντομάτες τριμμενες, μπαχαρι, λίγη σκόνη κανέλας, καρφάκια γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό .
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τους ροδισμενους κεφτέδες
Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με την σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.