Συνταγές
Ζουμεροί λεμονάτοι λαχανοντολμάδες, μπουκιά και συχώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο μετρίου μεγέθους αφράτο
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
3 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 με 2 καρότα
3 ώριμες ντομάτες
Μισό κιλό ρύζι γλασέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και λίγο κύμινο
Εκτέλεση
Ζεματάμε το λάχανο κόβοντας τα χοντρά μέρη…. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ψιλό κόβοντας όλα τα λαχανικά…
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, τις ντομάτες, και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν….
Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε όλα τα χοντρά μέρη κάνοντας μία στρώση…. Εκεί τοποθετούμε τα ντολμαδάκια μας πολύ σφιχτά γύρω γύρω…
Ραντίζουμε με μισή κούπα ελαιόλαδο περίπου, αλάτι, ένα ποτήρι νερό, και χυμό ενός με δύο λεμονιών… Ανάλογα πόσο λεμονάτα τα θέλουμε…
σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο και ψήνουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να βράζουν, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στο μισό έως ότου ψηθούν πολύ καλά…
Αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε…
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.