Συνταγές
Ζουμερή και μοσχολυριστή πορτοκαλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”
Υλικά:
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μπεικιν
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1 κούπα σπορέλαιο
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
3 βανίλιες
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1κ.γ σόδα
2κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2,5 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 στικ κανέλας
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Κόβουμε τα φύλλα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια, τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί κουζίνας και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ανακατευοντας ανά διαστήματα. σε μια λεκάνη χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελος προσθέτουμε και τα φύλλα
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για ένα τέταρτο περίπου ώστε να ¨ποτίσουν¨ τα φύλλα. Έπειτα αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψακι 30*22 και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν ροδίσει από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινοχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο
Σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι
Για τη διακόσμηση:
Αγοράζουμε πολύ μικρά πορτοκάλια (να είναι σαν μανταρίνια) και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε σε κατσαρολακι 1κουπα νερό με 1/2-1 κούπα ζάχαρη και ρίχνουμε τις ροδέλες πορτοκαλιού.
Βράζουμε έως ότου καραμελώσουν
Αφήνουμε αρκετές ώρες μέχρι η πορτοκαλοπιτα να απορροφήσει όλο το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και τοποθετούμε από μια καραμελωμενη ροδέλα πορτοκαλιού….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “οι δημιουργίες της Νικολέττας”