Συνταγές
Ζουμερά και μυρωδάτα Σμυρνέικα σουτζουκάκια
ΥΛΙΚΑ Για τα σουτζουκάκια… 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο (η ποσότητα του σκόρδου είναι προαιρετική, βάλτε και παραπάνω αν θέλετε) 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και στυμμένο 1 αβγό 1 κ.γλυκού κύμινο 1/2 κ.γλυκού μπαχάρι* Αλάτι και πιπέρι Για την σάλτσα… 1 κουτί σάλτσα ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (η ποσότητα του σκόρδου είναι προαιρετική, βάλτε και παραπάνω αν θέλετε)
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο και στυμμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.γλυκού κύμινο
- 1/2 κ.γλυκού μπαχάρι*
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα…
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/4 κ. γλυκού μπαχάρι*
- Αλάτι και πιπέρι
*Στα σμυρνέικα σουτζουκάκια πολύ συχνά συναντάμε κανέλα αντί για μπαχάρι. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με δύο ποτήρια νερό. Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει και να χυλώσει η σάλτσα, γύρω στην μισή ώρα με τρία τέταρτα το πολύ. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε κι ένα ρυζάκι για να το συνοδεύσουμε ή τηγανητές πατάτες ή ακόμα και πουρέ.