Συνταγές
Θεϊκή λιχουδιά – Πολύ αφράτα ντόνατς φούρνου γεμιστά με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 12 ντονατς
1 φλ γάλα χλιαρό
1 κύβο μαγιά νωπή
3 κ σ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ βούτυρο λιωμμένο
600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη την μαγια και ανακατέυω καλά προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο τα αυγά και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μιάμιση ώρα.
Μετά ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
Τα ανοίγουμε λίγο με τον πλαστη βάζουμε μέσα από 1κ.γ μερεντα τα κλείνουμε καλά κάνοντας τα μπαλακια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω.
Αφηνουμε 10 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάω με λίγο λιωμμένο βούτυρο και μόλις κρυωσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ζουμερά και αφράτα ντόνατς
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ.250 ml γάλα χλιαρό με 20 γραμμάρια νωπή μαγιά και ανακατεύουμε με.πιρούνι.
Ρίχνουμε μέσα 80 ml σπορέλαιο,2 αυγά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος προσθέτουμε 1 βανίλια,λίγο αλάτι και 560 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε στον πάγκο μας 40 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα βάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Στην συνέχεια την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Συνεχίζουμε μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο την ζυμώνουμε 2 λεπτά και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο.
Κόβουμε με το στόμιο ενός ποτηριού δισκάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τελειώνουμε βάζοντας στο τηγάνι μας 1 κιλό σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε.
Τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και τα βουτάμε στην ζάχαρη!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.