Συνταγές
Σαλάτα με πλιγούρι . Γεμάτη νοστιμιά, χρώματα, αρώματα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 100γρ πλιγούρι με λίγο ελαιόλαδο, αλατιζουμε, προσθέτουμε 200 γρ ζεστό νερό
το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ.
Βάζουμε ότι μας αρέσει, εγώ έβαλα σε μικρά κομμάτια πιπεριές, ντομάτες, άγουρη το τουρσί και φρέσκο, ελιές, αβοκάντο, ραπανάκια, κρεμμύδι φρέσκο και ξέρό, μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμο, χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε μαζί με το πλιγούρι.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ζεστή σαλάτα ζυμαρικών! Δεν χρειάζεσαι κυρίως πιάτο για να χορτάσεις…
Υλικά
½ φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ντομάτες ώριμες
5 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες περίπου 2 εκ
3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
1 φλυτζάνι ντοματίνια
1 φλυτζάνι τυρί φέτα σε κύβους
Λίγο μαϊντανό
½ κιλό ζυμαρικά (όποιο είδος θέλουμε)
Αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τις κομμένες μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, ραντίζουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα αφού τοποθετήσουμε σε ένα σκεύος το ελαιόλαδο ,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο και την ντομάτα περασμένη στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε
Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο ,τα ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε με προσοχή, ρίχνουμε τη φέτα , λίγο μαϊντανό και τη φέτα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.