Συνταγές
Πεντανόστιμα, ευωδιαστά και ελαφριά τυροπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Papadopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
320 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) και παραπάνω στο ζύμωμα
220 γρ νερό χλιαρό
60 γρ λάδι
Αλάτι (όσο θέλουμε, βάζω το πολύ μισό κουταλάκι του γλυκού)
Για τη γέμιση:
250 γρ λαδοτύρι Μήλου (ή λαδοτύρι Μυτιλήνης ή γραβιέρα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Μπόλικο δυόσμο φρέσκο κατά προτίμηση (ένα ματσάκι είναι ότι πρέπει)
Για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού ζυμώσουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο και την κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι. Στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει τα υλικά της γέμισης.
Βάζουμε λίγο γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, διπλώνουμε στη μέση και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες
Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν
Η Συνταγή είναι από Ioanna Papadopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Ζεστά αφράτα πεντανόστιμα τυροπιτάκια – Όμορφα φτιαγμένα καλοψημένα και λαχταριστά
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
1/2 φλ.βιταμ κρυο
3/4 της κουπας κρυο γαλα
1 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.μπεικιν
2 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
Τυρι φετα +1αυγο για την γεμηση
1 κροκο +λιγο γαλα για την επαλειψη σουσαμι,παπαρονοσπορο,μαυροκουκι ,η και τιποτα οτι εχετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε τη ζυμη κοβουμε κυκλους με κουοπατ η ενα ποτηρι βαζουμε στο κεντρο τη γεμηση κλεινουμε σε μισοφεγγαρο τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενο με λιγο γαλα
Πασπαλιζουμε με οτι εχουμε και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για εριπου 45 λεπτα
Γινονται μπισκοτενια αφρατα και διατηρουντε ετσι και τις επομενες μερες
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.