Συνταγές
Ζαμπονοτυρόπιτα με μοναδική κρέμα! Θα την κάνεις συνέχεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σήμερα έχουμε φτιάξει μία πεντανόστιμη στην κυριολεξία ζαμπονοτυρόπιτα, που ξεχωρίζει για την κρέμα της! Σίγουρα θα φας και δεύτερο κομμάτι!
Υλικά
700 ml γάλα
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ βούτυρο
Αλάτι-Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ τυρί ρεγκάτο
20 φέτες ζαμπόν
200 γρ κίτρινο τυρί
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα. Στην συνέχεια, τα σουρώνουμε καλά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα μας, την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να είναι ομοιογενής η κρέμα μας.
Κατόπιν, τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί 36×30 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί στην βάση του. Απλώνουμε λίγη από την κρέμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τριμμένο τυρί ρεγκάτο, ζαμπόν και τέλος, κίτρινο τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας.
Συνεχίζουμε και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο τρυπάμε ελαφρώς και αλείφουμε με τους κρόκους αυγών.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι η πίτα να ροδίσει.
Η ζαμπονοτυρόπιτα μας είναι έτοιμη και σίγουρα θα σου αρέσει! Τρέχουμε κουζίνα!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!