Συνταγές
Εύκολο Apfelstrudel σφολιάτας … Κάτι σαν μπουγάτσα με μήλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
5 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
4 κ.σ ζάχαρη καρύδας η ότι ζάχαρη έχετε
1 κ.η γεμάτο κανέλα Κευλανης
Ένα φλιτζάνι Ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος
40 γρ. σταφίδες που εχουν μουλιάσει σε 3 κουταλιές κονιάκ
Λίγη άχνη ζάχαρη
Κανέλα Κευλανης
Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200’C βαθμους.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε τηγάνι βάζουμε τα κοματάκια μήλου, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο , ένα φλιτζάνι Ελληνικού καφέ ζεστό νερό, κανέλα, τις στραγγισμένες σταφίδες και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Όταν απορροφήσει λίγο το νερό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλώσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε πάγκο απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση κατά μήκος σαν σε μπαστούνι.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες των φύλλων και τυλίγουμε προσεκτικά σε ενα μεγάλο μπαστούνι ρολο. Το ίδιο κάνουμε με το δεύτερο φύλλο.
Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35′ λεπτά στους 200’C βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς η σφολιατα.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 ‘λεπτά πρίν το κόψουμε σε μερίδες.Το σερβίρουμε χλιαρό με λίγη κανέλα και άχνη ζάχαρη και προαιρετικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια.
Μυστικά: Αν κάνετε και τα δύο φύλλα σφολιάτας θα κάνετε περισσότερη γέμιση, δηλαδή θα βάλετε 8 μήλα και 6 κ.σ ζάχαρη.
Τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης θα παραμείνουν όπως έχουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”