Συνταγές
Καλοκαιράκι χωρίς παπουτσάκια δεν γίνεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίσω σε λίγο λάδι 2 κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 800 γρ κιμά ανάμεικτο 1 καρότο τριμμένο σβήνω με 100 μλ κόκκινο κρασί μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζω 1 κσ πελτέ
ανακατεύω βάζω μισό κουτί κονκασε λιωμενο αλατοπιπερο λίγο μπαχάρι σκόνη και κύμινο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 2 ποτήρια νερό και βράζω στην χύτρα για 15 λεπτα.
ξεφλουδιζω τις μελιτζάνες τις βάζω σε αλατόνερο για 30 λεπτά της βγάζω σκουπίζω και της βάζω στο ταψί με λιγο λάδι ψήνω στους 180 β για 20 λεπτά της ανοιγω σαν βαρκούλα
βάζω τον κιμά και μπεσαμέλ. έτοιμη σκόνη με το ανάλογο από πάνω λίγο βιταμ λιωμενο μισό ποτήρι νερό και ψήνω στους 180 β για 30 – 40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολο σπιτικό Παγωτό Lila Pause. Τόσο νόστιμο δεν έχετε ξαναφάει..
ΥΛΙΚΑ
Εκτέλεση
- Τα υλικά αναμειγνύονται καλά και μεταφέρονται είτε στο ψυγείο είτε στον παστεριωτή προκειμένου να συντελεστεί η διαδικασία της ωρίμανσης στους 4° C, η οποία διαρκεί γύρω στις 12 ώρες.
- Ακολουθεί το στάδιο της παστερίωσης, όπου η θερμοκρασία φτάνει γύρω στους 85° C και στη συνέχεια ψύχεται. Στη συνέχεια το μείγμα μεταφέρεται στην παγωτομηχανή.
- Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, το παγωτό μπαίνει στην μπασίνα εναλλάξ με στρώσεις σπασμένων κομματιών Lila Pause και χειροποίητης μαρμελάδας φράουλα.
Ευχαριστούμε τον pastry chef κ. Νερολαδάκη και τον τεχνολόγο τροφίμων κ. Ορεστίδη για την επιμέλεια της συνταγής.
Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος