Συνταγές
Καταπληκτικό σύκο ρετσέλι – Τέλειο, τέλειο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο και πολύ αγαπημένο γλυκό
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό ώριμα σύκα κλειστά από κάτω
-850 γρ. ζάχαρη
-1 νεροπότηρο χυμό από μισό λεμόνι
-1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Βάζω τα σύκα με την ζάχαρη το νερό και σιγοβράζω ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
Οταν αρχίσει να δένει το γλυκό κατεβάζω από την φωτιά αφήνω όλο το βράδυ να βγάλει τα ζουμάκια του και την άλλη μέρα προσθέτω την αρμπαρόριζα, το λεμόνι, δένω καλά το γλυκό.
Βάζω όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω και γυρνάω ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εύκολο σπιτικό παγωτό σύκο από Τζένη Τσανακτσίδου
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-1,000 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες 35% τουλάχιστον, 15 λεπτά προηγουμένως κατάψυξη και τουλάχιστον 1 μέρα στην συντήρηση μόλις την έχουμε αγοράσει
-700 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού σύκο το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πολύ σφιχτή σαντιγύ.
Ρίχνουμε σε δόσεις το ζαχαρούχο και τοποθετούμε το μίγμα στο τάπερ.
Ρίχνουμε και το σύκο και σιρόπι του σύκου, ανακατεύουμε πολύ απαλά, το ισιώνουμε, το κλείνουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 12 ώρες.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.