Συνταγές
Εύκολο σουφλέ πατάτας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Yλικά
-500γρ πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
-80γρ αλεύρι φαρίνα
-100γρ βούτυρο λιωμένο
-300γρ τυρί gouda τριμμένο
-200γρ μανιτάρια κομμένα κονσέρβα
-7φ μπέικον
-7φ ζαμπόν
-6φ τυρί μοτσαρέλα
-4 αυγά
-400ml κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε την συνταγή μας, βάζοντας τις κομμένες και βρασμένες πατάτες σε ένα πυρέξ και πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι για να τραβήξουν τα υγρά, συνεχίζουμε με λίγο πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Στη συνέχεια σε ένα μπώλ, θα ρίξουμε τα αυγά και θα τα χτυπήσουμε με τον αναδευτήρα. Καθώς χτυπάμε, θα προσθέσουμε τις κρέμες γάλακτος, σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς ώστε το αλεύρι να μην σβολιάσει και συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπωλ το λιωμένο βούτυρο. Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε στο μπωλ το τριμμένο τυρί γκούντα, το μπέηκον, το ζαμπόν, και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά.
Οταν τα υλικά στο μπωλ θα έχουν ανακατευτεί ομοιόμορφα, τα αδειάζουμε στο πυρέξ πάνω από τις πατάτες και το απλώνουμε σε όλο το πυρέξ με την μαρίζ.
Θα συνεχίσουμε, βάζοντας από πάνω τις φέτες μοτσαρέλα.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο είτε σε αντιστάσεις είτε σε αέρα για περίπου 20 έως 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ενδεχομένως ο χρόνος ψησίματος να είναι ακόμα και 30 λεπτά.
Οταν θα το βγάλουμε από το φούρνο, πριν το κόψουμε το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!
Αναλυτικά η εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor