Συνταγές
Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-1 λίτρο γάλα
-350gr ζάχαρη
-100gr κακάο
-100gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-20ml whiskey ή κονιάκ
-250 έως 300gr κρουασανάκια σοκολάτας
-200ml κρέμα γάλακτος 35% για σαντυγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας την κρέμα σοκολάτα. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη το κακάο, το αλεύρι και με τον αναδευτήρα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στη συνέχεια το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά στην κουζίνα. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα για περίπου 7 λεπτά έως ότου να γίνει μία παχύρευστη κρέμα. Οταν η κρέμα αρχίσει να κoχλάζει, βγάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε στο μπωλ με την σοκολάτα ένα φλυτζανάκι ουίσκυ ή κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ.
Στη συνέχεια, καλύπτουμε με μεβράνη κουζίνας το μπωλ και το αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Υστερα το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να παγώσει καλά.
Οσο παγώνει το γλυκό στο ψυγείο προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή της σαντιγύ. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος η οποία θα πρέπει να είναι πολύ κρύα και κατόπιν με το μίξερ χτυπάμε έως ότου γίνει σαντιγύ. Βάζουμε και αυτό το μπωλ στο ψυγείο.
Το επόμενο βήμα είναι να ετοιμάσουμε τα κρουασανάκια για το γλυκό μας. Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα μπωλ και κατόπιν με το μαχαίρι τα κόβουμε στη μέση. Εάν ένα κρουασάν είναι μεγάλο το κόβουμε σε 3 κομμάτια εάν χρειάζεται.
Παίρνουμε τώρα ένα μεγάλο μπωλ, βγάζουμε από το ψυγείο τα μπωλ με τη σαντιγύ και την κρέμα σοκολάτα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπωλ με τη σοκολάτα και με τη μαρίζ την ανακατεύουμε λίγο.
Αδειάζουμε με τη μαρίζ στο κέντρο του μεγάλου μπωλ, την μεγαλύτερη ποσότητα από την σαντιγύ και αφήνουμε λίγη για το τέλος. Βάζουμε επάνω από την σαντιγύ τα μισά κομμάτια από τα κρουασανάκια, τα απλώνουμε και συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω τους με τη μαρίζ κρέμα σοκολάτας έως ότου να τα καλύψουμε. Στρώνουμε σωστά με τη μαρίζ την κρέμα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα κρουασανάκια και πάνω από αυτά την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
Παίρνουμε το μπωλ με την υπόλοιπη σαντιγύ και με ένα κουτάλι ή με το κορνέ, βάζουμε σε διάφορα σημεία την σαντιγύ επάνω από την κρέμα σοκολάτα.
Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες για να παγώσει καλά και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Μετά και από αυτό το βήμα, το γλυκό μας είναι έτοιμο. Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Δες κι άλλες συνταγές για προφιτερόλ!