Συνταγές
Θαυμάσιο και αγαπημένο γλυκάκι που ξυπνάει τις παιδικές μας μνήμες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 μερέντα 400 γρ.
1 κρέμα γάλακτος 200 γρ.
1,5 πακετο μπισκότα πτι μπερ.
70 γρ.κουβερτούρα.
2 κουταλιές σ.βιταμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ χτύπαμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να αφρατεψει στη συνέχεια πρόσθετουμε τη μερέντα ανακατευουμε με ενα κουτάλι σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθετουμε μεσα στο μπολ.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βιταμ και τα ενσωματωσα ολα μαζι. Βάζουμε το μίγμα σε λαδόκολλα το τύλιγουμε και το βαζουμε στη φόρμα του κέϊκ και στην κατάψυξη για 3 ωρες να σφίξει.
Το βγαζουμε γαρνίρισα με κουβερτούρα σοκολατας και λευκη.
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Κατερινα Μαδικα .
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εύκολο μπισκοτογλυκάκι με κρέμα λεμονιού
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Simoni – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
22 μπισκότα σαβουαγιαρ
32 μπισκότα πτι μπέρ σοκολάτας
Για την κρέμα λεμονιού :
7 κουπες γάλα, 1 κούπα ζαχαρη, μισή κούπα αλευρι γοχ, μισή κουπα κορν φλάουρ, εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα απο ενα λεμονι, 1 αυγό.
Τα βάζουμε ολα μεσα σε κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να γινει μια ωραία κρέμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η κρέμα ζαχαροπλαστικης φράουλα που βάζουμε απο πάνω είναι σκόνη απλά χτύπαμε με γάλα.
Βουτάμε τα σαβουαγιαρ σε γάλα και απλώνουμε όπως την φωτο που ανέβαζουμε και ανάμεσα βάζουμε όρθια και τα σοκολατι μπισκότα.
Ανάμεσα ρίχνουμε την κρέμα να παει παντού. Απο πανω ρίχνουμε την κρεμα φράουλα και βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει.
Ρίχνουμε απο πάνω κακάο για σχέδιο
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Simoni – “Μπαχάρι και κανέλα.”.