Συνταγές
Φτιάξτε το δικό σας αναψυκτικό για στιγμές απόλαυσης και χαλαρώσης – τι πιο ωραίο από ένα δροσερό ανθρακούχο ποτό γεμάτο εκπληκτικές γεύσεις φρούτων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΝΑΤΑ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη η μέλι
1 λεμόνι το χυμό τού
3 κούπες σόδα
Φρέσκα κλωναρακια δυόσμου
Φρούτα εποχής
Παγάκια (δείτε τις εικόνες πως τα έφτιαξα) με νερό και κομμάτια φρούτων μέσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κανάτα, βάζουμε στο ψυγείο για μία ημέρα να έρθουν τα αρώματα να γέμιση μυρωδιές των φρούτων
την επόμενη σερβίρουμε στο ποτήρι με τα αρωματικά παγάκια. Θα γίνει το αγαπημένο σας ποτό
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για εύκολο λικέρ Βύσσινο με ολόκληρα φρούτα
Υλικά
1 ½ κιλό βύσσινα
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 λίτρα κονιάκ
2 ξύλα κανέλα
1 μοσχοκάρυδο
5 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Για το λικέρ βύσσινο, διαλέγουμε βύσσινα σφιχτά και ώριμα. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη γυάλα με καπάκι που σφραγίζει. Ρίχνουμε σε στρώση εναλλάξ τα βύσσινα με τη ζάχαρη στο γυάλινο βάζο. Στραγγίζουμε.
Αφήνουμε το βάζο σε σημείο που το χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος για τρεις εβδομάδες.
Κάθε μέρα, κουνάμε το βάζο, ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Τότε, ανοίγουμε το βάζο, προσθέτουμε το κονιάκ, σφραγίζουμε ξανά και αφήνουμε για ένα μήνα στον καυτό ήλιο.
Ανακινούμε το βάζο κατά διαστήματα. Αφού περάσει ένας μήνας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε για μία εβδομάδα ξανά στον ήλιο.
Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα και στεγνά μπουκάλια. Σφραγίζουμε τα μπουκάλια. Διατηρείται σφραγισμένο για πάρα πολλούς μήνες.
Σημείωση
Απαιτείται χρόνος αναμονής 2 μηνών