Συνταγές
Εύκολο και δροσερό γλυκάκι στο τσακ μπαμ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
ΥΛΙΚΑ
-2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
– 800ml γάλα (400+400 για να φτιάξουμε τις δύο κρέμες)
-1 φ. (100γρ) γκαρνί σοκολάτας
-200ml γάλα (για να φτιάξουμε το γκαρνί)
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα
-6κτσ. μαρμελάδα φράουλα χωρισμένες σε δύο μπωλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, απλώνοντας σε ένα μεσαίο πυρέξ μία στρώση από τα μπισκότα πτι μπερ δημιουργώντας έτσι την βάση. Αφήνουμε το πυρέξ στην άκρη.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την πρώτη κρέμα και προσθέτουμε τα πρώτα 400 γραμμάρια γάλακτος. Θα χτυπήσουμε με το μίξερ έως ότου η κρέμα μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στο μπωλ με την κρέμα, το πρώτο μπωλ με την μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Ρίχνουμε την πρώτη κρέμα επάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Συνεχίζουμε απλώνοντας άλλη μία δεύτερη στρώση από τα μπισκότα.
Με τον ίδιο τρόπο θα φτιάξουμε την δεύτερη κρέμα, ανακατεύοντας στο ίδιο μπωλ τον δεύτερο φάκελο κρέμας με τα υπόλοιπα 400 γραμμάρια γάλακτος και χτυπώντας καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε το δεύτερο μπωλ με την μαρμελάδα φράουλα και με την μαρίζ το ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την δεύτερη κρέμα επάνω από την δεύτερη στρώση των μπισκότων στο πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γκαρνί. Σε ένα μπώλ θα ρίξουμε τον φάκελο με το γκαρνί, τα 200 γραμμάρια γάλακτος και χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου η γκαρνί είναι έτοιμη.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και με τη μαρίζ απλώνουμε τη γκαρνί σε όλη την επιφάνεια. Θα πασπαλίσουμε πάνω από τη γκαρνί τριμμένο μπισκότο. Καλό είναι να παραμείνει στο ψυγείο για 4 έως 5 τουλάχιστον ώρες.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια και διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση! Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor