Ζυμαρικα
Εύκολο και γρήγορο φαγητό… Πένες φούρνου με λουκάνικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από sintayes.gr
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικό πένες
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλ. χοντροτριμμένο τυρί παρμεζάνα
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα ήπιας γεύσης
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
Για τη σάλτσα:
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψικοκομμένες
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, “αλ τέντε” για 10 λεπτά περίπου. Τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε και τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο με πινέλο πυρέξ διαστάσεων 22Χ32 εκ. περίπου.
Εν τω μεταξύ, κόβετε το λουκάνικο σε κομματάκια και το σοτάρετε σε 1 κ.γ. λάδι, σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι, γυρίζοντάς το να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές, για 10 λεπτά περίπου. Αφήστε το στην άκρη πάνω σε απορροφητικό χαρτί να “στραγγίξει” το λίπος. Δεν σβήνετε τη φωτιά.
Για τη σάλτσα: Στο τηγάνι που είχατε το λουκάνικο βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, μέχρι να “γυαλίσει” και μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λεπτό. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε και ρίχνετε και τα τοματάκια, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και 1/2 φλ. νερό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μείνει σχεδόν με το λάδι της. 10 λεπτά πριν κατεβάσετε τη σάλτσα από τη φωτιά προσθέτετε και τα λουκάνικα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα τριμμένα τυριά. Ρίχνετε τα μισά τυριά μέσα στο ταψί με τις πένες και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στο ταψί και τη σάλτσα με τα λουκάνικα και ανακατεύετε εκ” νέου να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά και το βασιλικό.
Σκεπάζετε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′ περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
Προαιρετικά μπορείτε να πάρετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας εμπορίου και απλώς να τη σιγοβράσετε για 5′ με τα λουκάνικα. Σε αυτή τη περίπτωση παραλείπετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.