Υλικά

1  φύλλο κουρού ή σφολιάτα

250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη arla

1 πακέτο havarti arla σε φέτες

100 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

2 ώριμες ντομάτες μεγάλες κομμένες σε φέτες

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

3 αβγά

1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20160823_131000

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το φύλλο, να καλύπτει τα τειχώματα, όπως θα κάναμε σε μια τάρτα.

Στρώνουμε τις φέτες havarti arla.

Πάνω τους απλώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες και τον βασιλικό.

Καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των αβγών στην επιφάνεια.

Μοιράζουμε το βούτυρο σε κυβάκια σε όλη την επιφάνεια, στρώνουμε σε ωραίο γείσο το φύλλο που περισεύει και το βουτυρώνουμε καλά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις δυό αντιστάσεις, για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

20160824_112820

Tip 

Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα, σε περίπτωση που μας περισέψει το σουφλέ, το ξαναζεσταίνουμε σε φούρνο ή στο αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυό πλευρές. Θα ξαναγίνει σαν μόλις να βγήκε από το φούρνο.

pirouni