Κεικ
Απλό και πολύ νόστιμο αλμυρό κέικ χωρίς μίξερ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το αλμυρό κέικ θα γίνει υπεροχο οπως παντα αλλωστε.. πανευκολη, γρηγορη και πεντανοστιμη συνταγή που επιβάλλεται να δοκιμασεις οπωσδηποτε γιατι θα σου αρεσει παρα πολυ. Απλό και νόπστιμο!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-6 μεσαία αυγά
-80 γρ. ηλιέλαιο
-80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
-215 γρ. γάλα
-1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
-320 γρ. μιξ τυριών
-270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
-2 κονσέρβες τόνο Geisha σε νερό, στραγγισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας με το σύρμα τα αυγά, με το βούτυρο και το ηλιέλαιο.
Συνεχίζουμε με το γάλα, το μαυροπίπερο, το μίγμα τυριών και το αλεύρι.
Αφού σουρώσουμε και στραγγίξουμε τον τόνο, τον ρίχνουμε στο μπωλ θρυμματίζοντάς τον με τα χέρια.
Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Λαδώνουμε ελαφρώς δύο φορμάκια αλουμινίου, τα γεμίζουμε με το μίγμα και το στρώνουμε.
Βάζουμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 έως 45 λεπτά.
Σερβίρονται αφού κρυώσουν καλά.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
To “αλμυρό κέικ” είναι έτοιμo!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εύκολο και αφράτο αλμυρό κέικ με ελιές και δυόσμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
3 φλ. αλεύρι φαρίνα ζαχαροπλαστικής
1 φλ. ηλιέλαιο η μισό μισό με ελαιόλαδο
1 τενεκέδακι Sprite η Fanta η
1 1/2 μπουκαλάκι Σουρωτή
3 κ.γ μπέικιν παουτερ
2 φλ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι) σε νερό κομμένες και στραγγισμένες.
2 κ.σ μέλι (μόνο αν βάλετε Σουρωτή)
3-4 κ.σ δυόσμο ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 180’C αέρα.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ ανάμειξης τα υγρά υλικά εκτός από τη Σουρωτή, το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπεικιν παουτερ. Ανακατεύουμε καλά και λίγο λιγο προσθέτουμε τη Σουρωτή.
Προσθέτουμε και τις ελιές.
Ανακατεύουμε να γίνει ένας παχυρευστος χυλός όπως του κέικ και το ρίχνουμε σε φόρμα που λαδωσαμε και αλευρωσαμε.
Ψήνουμε για 40′ λεπτά.
Την κόβουμε αφού κρυώσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”