Συνταγές
Κέικ λεμονιού σε πασχαλινή διάθεση – για να μπαίνουμε σιγά – σιγά στο κλίμα των εορτών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινας
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα βούτυρο μαργαρίνη
2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
2/3 τις κούπας χυμό λεμονιού
1 μπεκιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάψτε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
Στο κάδο του μίξερ ρίξτε και ανακατέψετε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί (ναι… καλά το διαβάσατε όλα τα υλικά μαζί)μετά χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα ώσπου να διπλασιαστουν σε όγκο να γίνει μια μάζα πηχτή και αφρατη.
Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα, βουτηρωμενη και αλευρωμενη.
Ψήστε το στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο).
Βγάζετε έπειτα από τον φούρνο και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά, αναποδογυριστε το σε μια πιατέλα.
Η Εκτέλεση είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής” – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ ΔΡΑΓΟΥΔΆΚΗ .
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εύκολο, ευωδιαστό απλά υπέροχο κέικ λεμονιού με γλάσο λεμόνι
Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια μαργαρίνη με βούτυρο( κάνει τη διαφορά, μυρωδιά απίστευτη)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
50 γραμμάρια αλεσμένο αμύγδαλο
280 γραμμάρια φαρίνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά στο μίξερ βούτυρο άχνη και αυγά όλα μαζί . Μετά ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμόνι ,το αμύγδαλο και τέλος τη φαρίνα.
Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς . Ο δικός μου φούρνος το έψησε σε 50 λεπτά.
Το βάζουμε σε πιατέλα και το πετιχυνουμε με το γλάσο, που το φτιάχνουμε με 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και 30 γραμμάρια χυμό λεμόνι, απλά ανακατεύοντας τα υλικά με ένα πιρούνι.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.