Συνταγές
Απλό και νοστιμότατο ντοματόρυζο εξαιρετικό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 ΚΟΎΠΑ ΡΎΖΙ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ
2 ΝΤΟΜΆΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ.
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΌΡΔΟ
1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ !
ΜΑΪΝΤΑΝΌΣ
Εκτέλεση
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΌΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΜΌΛΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΆ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΆΤΕΣ ΚΟΜΜΈΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΌΛΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΎΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΆ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΆΚΙ
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΌΛΑ ΜΑΖΊ..
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολο ελαφρύ Κριθαράκι ολικής άλεσης με ντομάτα
Υλικά (Για 4 άτομα)
2 φλ. κριθαράκι oλικής άλεσης ΜITSIDES,
¼ φλ. ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 φλ. περαστή ντομάτα – Passata ΜITSIDES,
1 κουταλάκι πάστα ντομάτας ΜITSIDES,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 κουταλάκι πάπρικα,
4 κουταλιές μαϊντανό,
1 κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο,
1 φλ. κεφαλοτύρι (ή παρμεζάνα ή γραβιέρα) τριμμένη,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά, βάζετε το κριθαράκι και το ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, την πάστα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, 2 κουταλιές μαϊντανό και τον βασιλικό. Βράζετε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά περίπου και αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα 5 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύετε και χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά. Βράζετε το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας 2-3 φορές. Αν χρειαστεί ρίχνετε ακόμα λίγο νερό.
Βάζετε το κριθαράκι σε ένα βαθύ στρογγυλό μπολ και το πιέζετε.
Το αφήνετε 1-2 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, κεφαλοτύρι και σερβίρετε. Βάζετε το επιπλέον κεφαλοτύρι σε ένα μπολ για να προσθέτει ο καθένας στο πιάτο του όσο επιθυμεί.