Συνταγές
Το καλοκαιρι κοντεύει.. Υπέροχο δροσερό και πανέμορφο γλυκό που σίγουρα όλοι χρειαζόμαστε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stavroula Giannoulh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα για λευκή κρεμα τυπου πανακοτα..
1 ζαχαρουχο
7 φυλλα ζελατινης.
2 Βανιλιες..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω τις ζελατινες σε ενα μεγαλο φλυτζανι να μαλακωσουν..
Ρίχνω το ζαχαρουχο σε μπολ
Στο ίδιο κουτι ζαχαρουχου ως την μέση βάζω καυτό νερο
Βγαζω τις ζελατινες στιβω στο χερι μου κ τις τοποθετω στο καυτο νερο..
Ανακατευω να λιωσουν καλα..
Γεμιζω το κουτι μεχρι πανω καυτό ανακατευω κ το αναμιγνυω νε τκ ζαχαρουχο κ τις βανιλιες..
Βαζω σε φορμα κ ψυγειο 2 ωρες να πηξει..
Πηζει γρηγορα..
Φτιαχνω το κοκκινο ζελε 2 φακελακια κανονικά οπως λεει η συσκευασία..
Με την διαφορα το ενα ποτηρι κρυο νερο να ειναι απο φραουλες λιωμένες κ στιμμενες μονο ο χυμος τους..
Αν θελω προσθετω λιγη ζαχαρη..
Βαζω στο ψυγειο ..
Αργεί να πηξει ..
Οταν πηξει το λευκό..
Προσεκτικά ξεκολλαω τα πλαϊνά κ ριχνω το κοκκινο ζελέ να παει κατω κ πλάγια ..
Σχεδον να επιπλέει..
Προαπαθω να εχω ιδια αναλογια πανω κ κατω ..
Αφηνω στο ψυγειο να πηξει καλα..
Ξεφορμαρω με προσοχη ξεκολλωντας τις άκρες με μαχαιρι,
Υ.Γ..
Λαδωνω λιγο την φορμα
Βγαινει ξεφορμαρεται πιο ευκολα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stavroula Giannoulh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Εύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και καρύδι! Πολύ δροσιστικό
Η Συνταγή είναι της κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 πακ φρυγανιές
2 κρέμες στιγμής βανίλια + φο αναλογο γάλα
2 κρέμες γάλακτος 35%λιπαρά
με 2-3 κ.σ αχνη χτυπημένη σε σαντυγι
200 γρ καρύδι τριμμένο
Σιροπι
1 1/2. Ποτ ζάχαρη
1 1/2 πογ νερό
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλα καρφάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα τα υλικά για το σιρόπι και έβρασα 5 λεπτά απο το σημείο βρασμού!
Αφήνω να κρυώσει.
Σε ενα πυρέξ στρώνω τις φρυγανίες απο δυο στρώσεις σιροπιάζω!!! Σκορπάω λίγο τριμμένο καρύδι!
Φτιάχνω τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες και τις στρώνω πάνω απο τις φρυγανιές!
Χτυπάω τις κρέμες γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντυγί και στρώνω πανω απο τις κρέμες!!!
Στολίζω με το υπόλοιπο τριμμένο καρύδι!!!
Αφήνω 2-3 στο ψυγείο να σφίξει!!
Η Συνταγή είναι της κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.