Συνταγές
Ότι πρέπει με τον καφέ το θεϊκό αυτό κέικ! Σοκολατένιο με μπανάνα και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-4 μπανάνες μεγάλες πολύ ώριμες
-1 φλ. ηλιέλαιο
-3 κτσ. μέλι
-2 κτσ. κακάο
-1 βανίλια
-1/2 κτγ. κανέλα
-1.5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι τις μπανάνες με το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Τα ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Κόβουμε την μισή σοκολάτα στο μούλτι σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Σε μια μακρόστενο φόρμα του κέικ βάζουμε λάδι πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και βάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 45- 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να δοκιμάσουμε με το μαχαίρι και να βγει καθαρό.
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με λίγο ηλιέλαιο σε Μπεν Μαρί και αλείφω το κέικ από επάνω.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Εύκολο γλυκό μπανάνα με δίχρωμα σαβαγιάρ
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
-1 λίτρο χυμό μπανάνα
-1,5 πακέτο σαβαγιάρ (τα δίχρωμα έβαλα εγώ)
-250 ml. χυμό μπανάνα επιπλέον για τα σαβαγιάρ
-3 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια
-500 ml. κρέμα γάλακτος (πράσινη συσκευασία)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τον χυμό μπανάνας (1 λίτρο) και 250 ml. (τη μισή ποσότητα) κρέμα γάλακτος και το περιεχόμενο των 3 φακέλων κρέμας.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει.
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ στον υπόλοιπο χυμό και κάνουμε μια στρώση σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και απλώνουμε.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα (κράτησα 2-3 κτσ. για την σαντιγί).
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σαντιγί.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ανακατεύουμε με μια κουτάλα προσεχτικά την κρέμα που κράτησα να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μου και στολίζουμε όπως επιθυμούμε.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”