Συνταγές
Εύκολο γλυκάκι ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο και σοκολάτα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
15 φρυγανιές
Σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
Κρέμα
500 γρ γάλα
400 γρ κρέμα γάλακτος
130 γρ ζάχαρη
60 γρ κορν φλαουρ
100 γρ ινδοκαρυδο
1 βανίλια
Επικάλυψη
300 γρ κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ κρέμα γάλακτος
Ενα κουταλάκι μέλι
Μια πρέζα αλάτι
Λίγο ινδοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτά το σιρόπι.
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταπερ τετράγωνο μεγάλο η σε ένα πυρέξ με μια κουτάλα τις σιροπιαζουμε να πάει παντού το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 400 γρ γάλα και την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη στα 100 γρ γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε να μην έχει σβωλους και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ινδοκαρυδο ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές την στρώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες να σφηξει.
Σε ενα κατσαρόλακι ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τέλος ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πασπαλίζουμε από πάνω ινδοκαρυδο και σερβίρουμε και καλή μας απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.