Συνταγές
Εύκολο γλυκάκι με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
για τη βάση:
3/4 πακ. πτί-μπερ
3/4 φλ καρύδια
3 κσ γεμάτες μερέντα
για τη κρέμα
500 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 φλ ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού νερό
4 κσ κοφτές κορν φλάουερ
3 βανίλιες
3 κσ μερέντα (αν θέλω σοκολατένιο το μείγμα μου)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίβουμε καλά τα μπισκότα και τα καρύδια στο μούλτι. Ρίχνουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και να μην ξεχωρίζουν.
Τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ και βάζουμε τη βάση μου στο ψυγείο να κρυώσει.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να βράσει. Διαλύουμε στο ποτήρι με το νερό το κορν φλάουερ.
Χαμηλώνουμε τη ένταση στο μάτι της κουζίνας και το ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα μου.
Ρίχνουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη βάση.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”