Συνταγές
Εύκολο Γερμανικό Cheesecake
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
130 γραμμάρια ζάχαρης
130 g βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε κύβους
2 αυγά μέτρια σε μέγεθος
330 γρ. αλεύρι Για όλες τις χρήσεις
1 συσκευασία βανίλια
1 μπέικιν μπαουτερ
Για τη κρέμα:
4 αυγά, μέτρια σε μέγεθος
250 ζάχαρης
100 γρ. ηλιέλαιο
2 φακελάκια κρέμα βανίλιας άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
600 γάλα
1 βανίλια
ξύσμα από ένα ακεροτο λεμόνι
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (προτείνω το πλήρες ωστόσο κάνει και 0%)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνουνε το φούρνο στους 175’C βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζουμε όλα τα συστατικά για τη ζύμη σε μπολ ανάμειξης και τα χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν μια ζύμη μαλακή να μην κολλά στα χέρια.
Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι με ενα κουτάλι.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα με ελατήριο. Βάζουμε χαρτί ψησίματος στον πάτο της φόρμας (26cm), αλείφουμε με λίγο λάδι τα πλαϊνά της και σηκώνουμε προς τα πάνω τη ζύμη για να καλύψουμε γύρω γύρω τα τοιχώματα, καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με ζύμη και πιέζουμε.
Για την κρεμα
βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη σκόνη βανίλιας, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε για 2 λεπτά. Βάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 90′ λεπτά.
Όταν τελειώσει ο χρόνου ψησίματος, σβήνουνε το φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα.
Είναι καλό να το βάλουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες (ή μια νύχτα), μόνο τότε βγάζουνε από τη φόρμα και κόβουμε το κέικ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”