Συνταγές
Εύκολο και γρήγορο που εντυπωσιάζει – κορμός μήλου και κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
Βανίλια και λίγο αλάτι
Γέμιση
400 γρ. τριμμένα μήλα
2 κτσ. ζάχαρη
Κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με τη ζάχαρη περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα το μίξερ πού έχετε. Μετά προσθέτουμε αλεύρι σιγά- σιγά ανακατεύοντας προσεκτικά.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Απλώνουμε τα τριμμένα μήλα, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα. Αδειάζουμε από πάνω τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο στις αντιστάσεις στην χαμηλή σχάρα για να προλάβει να ψηθεί το μήλο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τυλίγουμε.
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για εύκολος κορμός με μαρμελάδα ή μερέντα.
Η συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια
Ξυσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και το ξύσμα, αφού χτυπηθούν καλά ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια.
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω το μείγμα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Αφού ψηθεί, στρώνουμε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και ανάποδα γυρίζουμε το παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξετυλίγουμε, γεμίζουμε με μαρμελάδα ή μερέντα, ξανατυλίγουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.