Συνταγές
Εύκολοι και νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-300gr ρεβίθια μουλιασμένα για 12 ώρες σε νερό
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-1 χούφτα μαϊντανό
-2κτσ αλεύρι
-1κτγ baking powder
-1κτγ κύμινο
-1 λεμόνι τον χυμό του
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για την σως
-300gr γιαούρτι στραγγιστό
-1κτγ ελαιόλαδο
-1κτγ δυόσμο τριμμένο
-αλάτι
-κόκκινο πιπέρι καυτερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας τα ρεβύθια στο multi και χτυπώντας τα μέχρι να θρυμματιστούν αλλά όχι περισσότερο και τα βάζουμε κατόπιν σε ένα μεγάλο μπωλ.
Ρίχνουμε ξανά στο multi, το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια, το κύμινο, το μαιντανό, το χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε ξανά. Αυτό το μίγμα το αδειάζουμε στο μπωλ με τα χτυπημένα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στο ποτήρι με το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder, και το αδειάζουμε στο μπώλ με τα ρεβύθια, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα τώρα θα το σκεπάσουμε με μία μεμβράνη και θα το αφήσουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες.
Σε ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Τότε μειώνουμε την θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας σε μεσαία θερμοκρασία και βάζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες στο λάδι να τηγανιστούν για μερικά λεπτά συνήθως χρειάζονται περίπου 3 έως 4 λεπτά. Οταν πάρουν χρώμα τους γυρίζουμε από την άλλη. Μπορούμε να καταλάβουμε πότε θα είναι έτοιμα όχι μόνο από το χρώμα αλλά και από το ότι θα ξεκολλάνε εύκολα από το τηγάνι.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την σώς γιαουρτιού. Σε ένα μπώλ βάζουμε το γιαούρτι, τον δυόσμο, λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Η σως γιαουρτιού είναι έτοιμη. Αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε και άνιθο.
Για να το σερβίρουμε, σε ένα μεγάλο πιάτο απλώνουμε μία αραβική πίτα ολικής, και βάζουμε επάνω της φύλλα μαρουλιού. Επάνω στα φύλλα βάζουμε την σως γιαουρτιού, πάνω στην σως τους ρεβυθοκεφτέδες, συνεχίζουμε με φέτες μικρών μαύρων ντοματών κατά προτίμηση, ή και κόκκινων ντοματών, και φέτες από αγγούρι.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να τυλίξουμε την αραβική πίτα ή ακόμα να την αφήσουμε ανοικτή στο πιάτο. Σε περίοδο νηστείας μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε την σως γιαουρτιού.
Δες την συνταγή αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor