Συνταγές
Λαχταριστή τούρτα σοκολάτας με εντυπωσιακή γκανάζ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• Το φλυτζάνι που χρησιμοποιώ είναι 200ml.
• 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
• Μισό φλυτζάνι ηλιέλαιο
• 2. 5 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 1 μπέικν πάουντερ
• 1 βανίλια
Πάνω από το κέικ
• 1. 5 φλιτζάνια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Κρέμα σοκολάτας:
• 2 φάκελλα σαντιγύ
• 1. 5 φλιτζάνια κρύο γάλα
• 3 κουταλιές της σούπας nutella ή άλλη σοκολάτα
Για τη σοκολάτα Ganache:
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύετε στο μίξερ για 5 λεπτά.
Προσθέστε γάλα και λάδι .
Στο χωριστό μπολ βάζετε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι αφού τα κοσκινίστετε και τα ανακατεύετε.Ενώνετε τα υλικά του κέικ.
Σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψάκι βάζετε τη ζύμη και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά .
Το βγάζετε και το τρυπάτε με μία οδοντογλυφίδα και ρίχνετε το κρύο γάλα.
Χτυπάτε την σκόνη σαντιγύ με το κρύο γάλα. Προσθέστε τη Nutella.
Στη συνέχεια απλώνεται ομοιόμορφα πάνω από το κέικ και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα.
Για τη ganache, ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος .Προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει.
Ρίχνεται τη ganache πάνω στο γλυκό πριν κρυώσει πολύ .