Συνταγές
Εύκολη συνταγή με απλά υλικά για Ατσμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!
Μια αφράτη, νόστιμη ζύμη αγαπημένη συνταγή της πόλης. Πρόκειται για μια γευστική ζύμη που τρώγεται ευχάριστα ακόμη και σκέτη αλλά κυρίως για γλυκά και αλμύρα παρασκευάσματα!
Υλικά:
600 γρ. γάλα χλιαρό
300 γρ. ηλιέλαιο
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Γεμίζουμε ότι θέλουμε γλυκό ή αλμυρό σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Γλυκιά γέμιση: Γεμίστε με μαρμελάδα, σος ή μπάρες σοκολάτας.
Σκέτα: πασπαλίστε με σουσάμι, ρίγανη, μαυροκούκι, γλυκάνισο, κανέλα, τυρί τριμμένο, μεσογειακή γεύση κ.α
Αλμυρή γέμιση: φέτα ή ζαμπόν με κρεμά τυριού, ελιές, πιπεριές, κασέρι, λουκάνικο, μπέικον, καλαμπόκι κ.α
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.