Συνταγές
Εύκολη συνταγή για 30 καριόκες, ακόμα και για αρχάριο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Απίθανη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για καριόκες που λατρεύουν οι πάντες. Δεν θα την αλλάζετε!
Υλικά
280 γρ. νερό
190 γρ. ζάχαρη
65 γρ. σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα
225 γρ. πτι μπερ
125 γρ. μιραντα
50 γρ. φρυγανιά
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
60 γρ. ινδοκάρυδο
1 βανιλίνη
1/4 κ.γ. κανέλα
500 γρ. λιωμένη σοκολάτα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 280γρ νερό, 190 γρ ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με τον αναδευτήρα μας. Απομακρύνουμε από την φωτιά μόλις είναι έτοιμο.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 65 γραμμάρια σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, 1 σφηνάκι κονιάκ, 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε 225 γρ πτι μπερ, 125 γρ μιράντα, φρυγανιά, τα χοντροσπασμένα καρύδια μας, το ινδοκάρυδο, κανέλα, την βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα με το σιρόπι μας από το προηγούμενο βήμα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε την γέμιση που φτιάξαμε σε μία λαδόκολλα και την τυλίγουμε με αυτήν όπως φαίνεται και στο βίντεο, δημιουργώντας ένα ρολό, το οποίο τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες.
Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε 500 γραμμάρια σοκολάτα και την λιώνουμε. Στην λιωμένη πλέον σοκολάτα προσθέτουμε και 2 κσ ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και το κόβουμε σε φέτες κάθετα. Βουτάμε την κάθε φέτα στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί, σε λαδόκολλα. Αφού γεμίσει το ταψί μας, το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι έτοιμη και βγάζει περίπου 30 καριόκες!
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs