Συνταγές
Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε φέτος την δική σας σπιτική λαγάνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
700 gr. αλεύρι για ζυμωτό ψωμι
2 φακ. Μαγιά ξηρή
500 ml χλιαρό νερό
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη
Ζεσταίνουμε λίγο το νερό και το βάζουμε σ’ ένα μπολάκι, ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε 1 λεπτό
Το ρίχνουμε σιγά – σιγά στην λεκάνη με το αλεύρι. Μόλις υγρανθεί όλο το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και το λαδι
Ζυμώνουμε ώσπου να απορροφηθεί το λάδι
Η ζύμη μας θα κολλάει λίγο, δεν βάζουμε άλλο αλεύρι γιατί θα γίνει πολύ σφιχτή η λαγάνα μας
Την βάζουμε σε μια λεκάνη και σκεπάζουμε με μια πετσέτα
Την τοποθετούμε σε ενα ζεστο μερος για 1 ώρα να φουσκώσει
Στρώνουμε σ’ένα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι μας
Λαδωνουμε τα χερια μας και απλωνουμε ώστε να πάει παντού προσέχοντας να είναι ίδιο το πάχος σε όλα τα σημεία
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και κάνουμε δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Ραντίζουμε με λίγο νερό
Βάζουμε το ταψι στην μεσαια θέση του φούρνου και ψήνουμε πρώτα στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για 30 λεπτά και μετα
Ανεβάζουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά
Την βγαζουμε, την βάζουμε επάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει και την τυλίγουμε με μια πετσέτα για να διατηρηθεί μαλακιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”