Συνταγές
Έργο τέχνης το γλυκό κορμός με 4 υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο)
-1 βαζάκι(400 γρ.) μερέντα
-1 και μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε κομματάκια
-1 κούπα τριμμένα αμύγδαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει λίγο και προσθέτω τη μερέντα λιωμένη. Ρίχνω και ανακατεύω τα μπισκότα και τα αμύγδαλα.
Αδειάζω το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ στρωμένη με μεμβράνη. Βάζω στην κατάψυξη να παγώσει 3-4 ωρίτσες.
Ξεφορμάρω και γαρνίρω με μερέντα λιωμένη και πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα. Διακοσμούμε με ότι θέλουμε πάνω.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εύκολη συνταγή για λαχταριστό Κορμό με μαρμελάδα κυδώνι
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα κυδώνι
- λίγη έξτρα ζάχαρη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε στο μίγμα με τα αυγά το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Καλύπτουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί 40 επί 32 εκ. και αδειάζουμε σ’αυτό το μίγμα.
Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τοποθετούμε πάνω το παντεσπάνι. Τυλίγουμε την πετσέτα με το παντεσπάνι και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Ξετυλίγουμε την πετσέτα και απλώνουμε στο παντεσπάνι τη μαρμελάδα κυδώνι. Ξανατυλίγουμε το παντεσπάνι. Αφήνουμε τον κορμό να σφίξει. Μπορούμε να τον βάλουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και σερβίρουμε. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα θέλουμε.