Συνταγές
Εύκολη συνταγή για κερασόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητο Στο Σπίτι”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση :
230 γρ λιωμένο βούτυρο το οποίο εχω αφήσει να κρυωσει .
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ φαρίνα κόκκινη
Λίγο αλάτι
6 τεμ. Βουτήματα βουτύρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για κανένα 15λεπτο και προσθέτουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι…..βουτυρώνουμε με ένα πινέλο τις ταρτιερες και στρώνουμε την βάση….
Σπάμε τα μπισκοτα βουτύρου και τα ρίχνουμε πάνω απο την βάση για μόνωση .
Τοποθετουμε τις ταρτιερες σε ένα ταψί για να μην λερωθεί ο φουρνος.
Στρώνουμε απο πάνω τα κεράσια …..600 γρ κεράσια στην μεγάλη, 100 γρ κεράσια στην καθε μικρή ….χωρίς κουκούτσι και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Για την Κρέμα :
340 γρ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Υγρή βανίλια
125 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μεχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε την υγρή βανίλια , προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στο τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σκεπάζουμε με την κρέμα τις ταρτιερες και ψήνουμε σε προθερμασμένο , 180 αέρα , για 60 λεπτά την μεγάλη ταρτερια και 35 λεπτά τις μικρές .
Μετα απο 20 λεπτά ψησίματος , προσθέτουμε απο πάνω καστανη ζάχαρη για να γίνει κρατσανιστο….
Αφήστε το να κρυωσει καλα πριν το βγάλετε απο την φόρμα.
Γίνεται και με βερίκοκα , νεκταρίνια, ροδάκινα, βατόμουρα…..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητο Στο Σπίτι”