Συνταγές
Εύκολη συνταγή, γιατί οι λαχανοντολμάδες είναι λατρεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Demetra Nielsen – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδύς πλένουμε ένα μεγάλο λάχανο ,αφαιρουμε το κοτσάνι και το βάζουμε στην κατάψυξη ..
Την άλλη μέρα το πρωί το βγάζουμε από την κατάψυξη και το βαζουμε σε ζεστό νερο .οχι καυτερό ..μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση και να ανοίξουν τα φύλλα (Δοκιμάστε το δεν χάνεται ούτε ένα φύλλο!)..
Γέμιση:
Ζυμώνουμε μισό κιλό κιμά ,
1φλυτσανι ρύζι
προσθετουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό ,
2-3 ντομάτες τριμμένες ,
μισό φλυτσανι λάδι αλάτι και πιπέρι ..
τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και τους βάζουμε κατσαρόλα
Από πάνω βάζουμε ότι έχει μείνει από το λάχανο , βάζουμε 2 ποτήρια νερο με 1 Κοραλία πάστα ντομάτας και λίγο λεμόνι ..
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο ,ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμεγια 1 μιση – 2 ώρες…
Τους σερβίρουμε με γιαούρτι και μια λαχανοσαλάτα από τα φύλλα που έχουμε απομείνει ..
Η Συνταγή είναι από κ. Demetra Nielsen – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι αναγνώστες μας είπαν: Vicky Vretta – “Γίνεται ακόμα πιο εύκολο αν βάλετε στην κατάψυξη λάχανο και από την προηγούμενη το βγάλετε να ξεπαγώσει! Είναι σαν να το ζεματισατε, χρειάζεται μόνο τύλιγμα.”