Συνταγές
Νόστιμη πίτα σε σχήμα ήλιος με λαχανικά και τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από LENKO – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-350 gr. αλεύρι
-200 ml. γάλα
-20 gr. μαγιά
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 κτσ. γιαούρτι
-1/2 κτγ. αλάτι
Γέμιση
-τυρί
-σπανάκι
-αυγό για άλειμμα
-σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δυαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το αλεύρι με το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο και βάζουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο.
Στο κέντρο της πίτας βάζουμε ένα ποτήρι και χαράζουμε την πίτα σε ακτίνες. Στρίβουμε ελαφρώς τις ακτίνες.
Αλείβουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι.
Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς.
Η διάμετρος του ταψιού ειναι 28 cm.
Η συνταγή είναι από LENKO – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολη σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά.
Υλικά
για 7 πίτες
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 κτσ. ελαιόλαδο
-2 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. σουσάμι
-1 κτγ. κύμινο
-1 κτγ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά αν τις θέλετε λίγο καυτερές)
-300 ml. νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κύμινο.
Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι που δεν κολλάει υπερβολικά στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 κομμάτια και σε ταψί με μία λαδόκολλα ή σε ταψί που έχουμε περάσει με λάδι απλώστε την ζύμη, όσο λεπτά τα φτιάξετε τόσο περίπου θα μείνουν.
Ρίξτε από το πάνω μέρος το σουσάμι και πατήστε το να κολλήσει.
Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, (μπορείτε να τις ψήσετε λιγότερο αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα και να τις ζεστάνετε).
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood