Συνταγές
Λικέρ βύσσινο όπως το κάνουμε πάντα και πετυχαίνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε ένα γυάλινο βάζο με βύσσινα (περίπου ένα κιλό)
ρίχνουμε μισό κιλό ζάχαρη και σκεπάζουμε με αλκοόλ ( περίπου ένα λίτρο)
γράπα ( τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) ή άσπρο κονιάκ .
Κλείνουμε με καινούργιο καπάκι γράφουμε ημερομηνία και στον ήλιο τουλάχιστον 40 μέρες.
Έπειτα στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια δεν χρειάζεται ψυγείο δεν αλλοιώνεται για χρόνια, δοκιμασμένο.
Ο δεύτερος είναι στον ήλιο βύσσινα με αλκοόλ 40 μέρες έπειτα σιρόπι
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη.
Θα κάνετε λίγο υπομονή για να σας κεράσουμε παρέα.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εύκολη σάλτσα βύσσινο για cheesecake
Υλικά Συνταγής
1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό 400 γραμ.
1 ½ κ.σ κορν φλαουρ
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα βύσσινο, ανοίγουμε τη συσκευασία και στραγγίζουμε το βύσσινο σε σουρωτήρι, κρατώντας το χυμό του.
Διαλύουμε το corn flour στο χυμό βύσσινο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε όσο βράζει και αφήνουμε 2-3′ να δέσει.
Αφού δέσει το σιρόπι και γίνει παχύρευστο, τότε προσθέτουμε και τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 1′. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Extra tips
-Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα βύσσινο, για να γαρνίρουμε cheesecake, τούρτες, κέικ κλπ.
-Τη φτιάχνουμε την ώρα ακριβώς που τη χρειαζόμαστε να γαρνίρουμε, γιατί αν σταθεί στο ψυγείο σφίγγει.
-Ζάχαρη δεν βάζω, γιατί η οξύτητα της κάνει αντίθεση με την γλύκα του cheesecake. Εγώ την προτιμώ άγλυκη, αν όμως θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη κατά βούληση.
ΠΗΓΗ