Συνταγές
Εξαιρετική και πεντανόστιμη καλοφάγωτη καλοκέραστη να είναι η πάστα φλώρα σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πάστα Φλώρα σήμερα Υπέροχη ιταλική συνταγή το καλύτερο συνοδευτικό για καφέ
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1κουπα Λιωμένο φυτικό βούτυρο 🇨🇦 crisco πχ Βιταμ
Ξύσμα ένα πορτοκάλι ένα λεμόνι το ανακατεύουμε με το σύρμα με τη ζάχαρη
4 Αυγά
1 Κούπα ζάχαρη
2κγ Μπέικιν πάουντερ
2,5-3 Κούπες αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια και μπορείς να πλάσεις
Λαδωμένο ταψί και αλευρωμένο στρώνουμε με τα χέρια μας το μισό ζυμάρι κάτω μπορεί και παραπάνω
αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βερίκοκο μαρμελάδα ή ότι άλλο έχετε και πάνω κάνετε διάφορα σχέδια κορδόνια λουλούδια ή ότι θέλετε με το υπόλοιπο ζυμάρι μετά στο φούρνο στο 180 Βαθμούς 15 με 20 λεπτά αναλόγως το φούρνο
δεν θέλει πολύ ψήσιμο για τα σκληρύνει πολύ
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εύκολη πάστα ψυγείου…
Η Συνταγή είναι από κ. ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4αυγα
100γρ αλεύρι για Ο.Χ
70ml γάλα
70γρ ζάχαρη
2κ σούπας κακάο
2 βσνιλίνες
2κ γλυκού μπεικιν
50γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε καλά βουτυροαλευρωμένο ταψί 30χ20 ψήνουμε σε αέρα 10-14λεπτά ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ξεραθεί.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, τρυπάμε και περιχύνουμε με 5-6 κουταλιές κρύο γάλα και αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε1 κουτάκι μόρφατ ή 1 φάκελο garni
1ζαχαρούχο γάλα
2βανιλίνες
2 κουτ σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι
Βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να κρυώσει
ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κουβερτούρα 170γρ την λειώνουμε σε 120ml γάλα καυτό
Αφού αφήσουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει
Απλώνουμε πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο 5-6 ώρες να κρυώσει το γλυκό μας
Η Συνταγή είναι από κ. ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.