Συνταγές
Μουσταλευριά με πετιμέζι και φυστίκια Αιγίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σεπτέμβρης ο μήνας του τρύγου… του μούστου… του κρασιού… και ο μήνας που φτιάχνουμε μουστοκούλουρα… μουσταλευριά… πετιμεζόπιτα και άλλα παρασκευάσματα που χρειάζονται μούστο η πετιμέζι!
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κούπα πετιμέζι, 1 κούπα αλεύρι γοχ., 1/2 κούπα ζάχαρη, 3 κούπες νερό, φυστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο στο Multi, σουσάμι και κανέλα.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό, ρίχνουμε το πετιμέζι, και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, να μη σβωλιάσει.
Μόλις πήξει το μείγμα, και αρχίσει και κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και βάζουμε σε μπολάκια.
Πασπαλίζουμε με φυστίκι, σουσάμι και κανέλα.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εύκολη μουσταλευριά με μούστο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
-6 ποτήρια βρασμένο μούστο
-1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
-καρυδόψυχα ψιλή, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τον μούστο (τον είχα μετρημένο) τον βάζομε να πάρει 3-4 βράσεις.
Τον αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Διαλύουμε το αλεύρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
Μέχρι να πήξει, όταν κάνει φούσκες που σπάνε είναι έτοιμος.
Τον σερβίρουμε σε πιάτα ρηχά, τρίβουμε λίγα καρύδια ψιλά, και λίγη κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”