Συνταγές
Εύκολη λιβανέζικη κρέμα πάνω σε κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για τη βάση:
250 γρ. κανταΐφι που αφήνουμε όλο το βράδυ στην κατάψυξη (έτσι το ξενουμε καλύτερα).
150 γρ. βούτυρο φρέσκο (ανάλατο)
Για το Σιρόπι:
250 γρ. νερό
4-5 κ.σ μέλι (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε δοκιμάζετε και προσθέτετε μέλι)
η 200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη Στεβιας η ζάχαρη καρύδας
1 βανίλια
Για την Κρέμα:
800 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. νισεστέ
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μαστίχα Χίου σε σκόνη η ανθονερο
2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα:
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
κοπανισμενα η μισά (σήμερα χρησιμοποίησα φουντούκια και κασιους)
Γλυκό του κουταλιού καρυδακι η οτι αλλο σας αρέσει και λίγο από το σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό να βράσει. Αφου αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη βανίλια, το μέλι και αφήνουνε να πάρει μια βράση μέχρι να φουσκώσει. Αποσύρουμε από τη φωτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Βγάζουμε το Κανταιφι από την κατάψυξη και το ξενουμε με τα δάχτυλα μας ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους.
Λιώνουμε στα μικροκύματα το βούτυρο και το ρίχνουμε στο κανταιφι. Ανακατεύουμε πολύ απαλά να πάει σε όλο το κανταιφι, δεν το πιέζουμε. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το απορροφήσει και να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε ζωηρά να διαλυθεί το κορν φλαουρ.
νάβουμε το μάτι και κάνουμε την κρέμα ενω είμαστε από πάνω για να μην κολλήσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου η το ανθονερο.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια κουτάλα σούπας ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κάνουμε σχέδια με το γλυκό κουταλιού, προσθέτουμε τους σπασμένους ξηρούς καρπούς και λίγο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού.
Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”