Ορεκτικα
Εύκολη Κis Loren με σπανάκι και υπέροχη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για τη ζύμη:
280 γρ. Αλεύρι (μισό άσπρο μισό ολικής)
170 γρ. Φρέσκο βούτυρο ανάλατο κρύο σε κύβους
Λίγο αλάτι
7-8 κ.σ κρύο νερό ή όσο πάρει η ζύμη
Γέμιση:
400 γρ. Σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε κυβάκια
Λίγη κόκκινη πιπεριά Φλώρηνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ ελαιόλαδο
3 αυγά
240 γρ. Κρέμα γάλακτος ( μπορείτε και φυτική)
150 γρ. Τυριά τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο αέρα στους 180’C βαθμούς.
Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε έναν μίξερ η στο μουλτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε και το νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλά στα χέρια μας.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφάνεια και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Κάνουμε την γέμιση. Σε τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το σπανάκι, την πιπεριά και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουνε να ψηθούν μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Αν υπάρχουν υγρά προς το τέλος του ψησίματος τα στραγγίζουμε.
Ανοίγουμε τη ζύμη που κρατήσαμε στο ψυγείο πάνω σε αλευρωμενο χαρτί ψησίματος όσο η ταρτιερα και να προεξέχουν τα πλαϊνά.
Με την βοήθεια του πλαστη απλώνουμε μέσα στην ταρτιέρα και στα πλαϊνά. Ότι εξέχει το κόβουμε. Τρυπάμε με πιρούνι την ζύμη και τοποθετούμε, πάνω στη ζύμη, χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε ρύζι η κάποιο οσπριο και βάζουμε για 15′ λεπτά να ψηθεί στο φούρνο στους 180′ C βαθμούς.
Αφαιρούμε με προσοχή το χαρτί με το ρύζι και ψήνουμε αλλά 10′ λεπτά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος.
Όταν περάσουν τα 10′ λεπτά, βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το σπανάκι. Χωρίς καθόλου υγρά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με ένα κουτάλι, τα τυριά, τα ντοματινια και λίγο Φρεφκοτρυμμενο πιπέρι. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”