Συνταγές
Εύκολη κρέμα με στέβια, μπισκότα βάφλες (γκοφρέτες) και κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα φουντουκιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
2 φακελάκια αραβοσίτου βανίλιας που βράζουν (όχι στιγμής)
1 κιλό γάλα light
6 κ.σ γεμάτες στεβια
1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλινα φουντουκιου στιγμής (Γιώτης)
400 ml γάλα light
1 συσκευασία μπισκότα βαφλες (γκοφρετες) με γέμιση σοκολάτας (Αν βρείτε χωρίς ζάχαρη ακόμα καλύτερα)
Λίγα σαν φιστίκ (χαλεπιανα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το 1 κιλό γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου, την στεβια και ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ριχνουνε μέσα στην κρέμα μισά απο την συσκευασία με τις βάφλες (γκοφρετες) σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα 400 ml γάλα την συσκευασία κρέμας παραλινα φουντουκιου και ανακατεύουμε με τον αυγοδαρτη να πήξει.
Σε 6 ποτήρια, κολονατα, μοιράζουμε την κρέμα. Με το εργαλείο ζαχαροπλαστικής βγάζουμε την κρέμα πραλινα φουντουκιου σε σχέδια πάνω στην άσπρη κρέμα.
Βάζουμε από μια βαφλα (γκοφρετα) σε κάποια θριματισμενη βαφλα και μερικά σαν φιστικ.
Τοποθετούμε τις κρέμες στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”