Συνταγές
Εύκολη κρέμα με σαβουαγιαρ και κομπόστα Ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 1/2 λίτρο γάλα light
1 ποτήρι νερού + 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ κρέμα καστερ (προαιρετικά)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη στεβιας Κρυσταλλική
1 φακελάκι βανίλια
2 κ.σ γεμάτες βούτυρο
1 συσκευασία σαβουαγιαρ
1 μεγάλη κονσέρβα Ροδάκινο η κεράσια σε νερό
2 κ.σ κορν φλαουρ
(Αν βάλατε κεράσια θα βάλετε και 2 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική Στεβιας)
Για διακόσμηση γλυκό κουταλιού
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας (εκτος το βούτυρο, το βάζουμε στο τέλος) σε κατσαρόλα και κάνουμε μια κρέμα.
Σπάμε τα σαβουαγιαρ μέσα στην ζέστη κρέμα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα με τα σαβουαγιαρ σε ένα πυρεξ και στρώνουμε την επιφάνεια να γίνει λεία με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε έξω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει μέχρι να κάνουμε την σως ροδάκινου.
Στραγγίζουμε την κονσέρβα και κρατάμε τα ροδάκινα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
Κρατάμε το ζουμί και μετράμε να είναι 2 ποτήρια νερού. Αν δεν είναι συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 ποτήρια χυμό Ροδάκινο, 2 κ.σ κορν φλαουρ και κάνουμε τη σως μέχρι να δέσει.
Τοποθετούμε τα ροδάκινα που στραγγίσαμε και σκούπισαμε με χαρτί κουζίνας, πάνω στην κρέμα.
Ρίχνουμε τη σως με ένα κουτάλι να πάει παντού. Προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού, όπως μας αρέσει και τοποθετούμε το πυρεξ στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα.
Αν κάνουμε τη σως με κεράσια, θα προσθέσουμε και 2 κ.σ ζάχαρη, θα ρίξουμε τα στραγγισμένα κεράσια (προς το τέλος) μέσα στη ζεστή σως και θα την απλώσουμε πάνω στο γλύκισμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”