Συνταγές
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με χειροποίητο φύλλο που άνετα την τρως και ως κυρίως γεύμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά κολοκύθι
1 1/2 Φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλάκι κανέλα
1 Κουταλάκι γαρίφαλο
1 Φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια
2 Αυγά
1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
Ζύμη
1 Ποτήρι νερό Καλά γεμάτο
1 Φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
4 Κουταλιές ξύδι
1 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Αβγό
500 Γραμμάρια περίπου αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο Μούλτι το κολοκύθι και το αλέθουμε, έπειτα το βάζουμε σε μία πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα ζουμιά. Επειτα βάζουμε όλα τα άλλα υλικά μεσα στην Κολοκυθάς το μείγμα
Ζυμάρι
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το κόβουμε σε οκτώ κομμάτια. Και έπειτα το ανοίγουμε ενα ενα το φύλλο ,λαδώνουμε το μισό και μετά το άλλο μισό το σκεπάζουμε και βάζουμε και τη γέμιση και το φτιάχνουμε σε μακρόστενές λωρίδες και το βάζουμε στο ταψί Δείτε και στις φωτογραφίες μου,και το ψήνουμε περίπου καμιά ώρα.
Στους 200 βαθμούς
Σαν γαλακτομπούρεκο έγινε.
Όποιος θέλει μπορεί να το Σύροπιάσει κιόλας
Μπορεί να βάλει από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη κολοκυθόπιτα με παρμεζάνα και χωρίς φύλλο.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 αυγά χτυπημένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι
280 γραμμάρια τριμμένα κολοκύθια στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αλείψτε τον πιάτο με λίγο βούτυρο.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα, λάδι, αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.Προσθέστε τα λαχανικά και 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη. Χύστε το μείγμα μέσα στο ταψί.
Πασπαλίστε την κορυφή με 2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένη ή τσένταρ.Ψήστε 30-35 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό στο κέντρο.Αφήστε το να σταθεί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sidagi.gr