Συνταγές
Απίστευτη νοστιμιά! Ρεβύθια με μελιτζάνες για πρώτη φορά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα τρώμε και τα δύο μανιωδώς. Οπότε, το πάντρεμά τους, θα είναι πράγματι εκπληκτικό!
Η συνταγή είναι από Machi Vrachnogianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβύθια με ένα φύλλο δάφνης, τα Σούρβας και κράτησα το ζουμί.
Έκοψα τις μελιτζάνες σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τις σώταρα με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό.
Ετοίμαζουμε μια σάλτσα με κρεμμύδι σκόρδο, μαϊντανό, άνηθο και φρέσκια ντομάτα.
Χρησιμοποίησα το ζουμί από τα ρεβύθια. Τα έβαλα όλα μαζί στο φούρνο.
Τα ψήνουμε σε μέτρα θερμοκρασία περίπου 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Machi Vrachnogianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη και νόστιμη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες.
Η συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φλ. ρεβίθια ξερά μουλιασμένα 24 ώρες σε νερό με αλάτι
-1/2 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
-4 σκελίδες σκόρδο
-1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 1/2 κγ αλάτι, πιπέρι
-1 κτγ. κύμινο (για μένα ήθελε περισσότερο γιατί δεν το κατάλαβα καθόλου)
-1/2 κτγ. κόλιανδρο (για μένα ήθελε παραπάνω)
-1/4 κτγ. σόδα (σκόνη την μαγειρική)
-λίγο πιπέρι καγιέ
-2 με 3 κτσ. αλεύρι
-2 κτγ. χυμό λεμόνι
Όλα στο μπλέντερ 10 – 15 χτυπήματα (όχι συνέχεια) να μην είναι χοντροκομμένο το ρεβίθι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μίγμα για 2 ώρες στο ψυγείο και τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία (190 βαθμούς) για 5 λεπτά.
Σος ταχίνι-λεμόνι:
-2½ κτσ. χυμό λεμόνι
-2 κτσ. ταχίνι
-1 κτσ. νερό
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-ελάχιστο αλάτι
-⅛ κτγ. πιπέρι
-¼ φλ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα στο μούλτι ένα καλό χτύπημα και έτοιμη.
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.