Συνταγές
Εύκολη και ζουμερή μηλόπιτα με υπέροχη γεύση στη ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Nikitopoulou Dionisia – “Συνταγες για σιγουρη επιτυχια!!!”.
Υλικα ζυμης:
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
3 αυγα
2 κ.γ. μπεικιν
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Υλικά γεμισης:
6-8 μήλα τριμμένα απο το χοντρό μέρος
1-2 κ.γ. κανελα
χυμό από μισό λεμόνι
1 με 1.5 φλυτζάνι του τσαγιού ζαχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς για 2 με 3 λεπτά στο μίξερ ζάχαρη και βούτυρο, ρίχνεις τα αυγά, το μπεικιν,σόδα, αλάτι,βανιλιες και το αλεύρι. όταν το πάρει όλο σταματάς,το καλύπτεις με σελοφάν και τη βάζεις στη κατάψυξη.
Ανοίγεις τον φούρνο στους 180° πάνω κάτω με αέρα. Ξεκινάς και τρίβεις τα μήλα, τους ρίχνεις το χυμό,την ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια. Βγάζεις την ζύμη από τη κατάψυξη και απλώνεις με τα χέρια σου τα 2/3 σε βουτυρωμενο ταψί,να ανεβει και λιγο στα πλαγια του ταψιου,ρίχνεις την γέμιση με το ζουμακι που έχουν.
Και μετά η άλλη ζύμη που έχει γίνει, παίρνουμε μικρά μικρά κομματάκια και τα πετάμε διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια. Μην νομίζετε ότι είναι λίγη. Γιατι λόγω του μπεικιν θα φουσκώσουν. Την ψήνετε για 30 με 40 λεπτα μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Η Συνταγή είναι της κ. Nikitopoulou Dionisia – “Συνταγες για σιγουρη επιτυχια!!!”.